Søk
NO SE DK

Örebro, Sverige

Parkmøbler og lekeapparat i skjønn harmoni

Møbelserien TAURUS

Da utearealet på en takterrasse i Örebro hadde behov for å pusses opp, jobbet PEAB og Tress sammen for å løse kundens utfordringer. Å bygge en lekeplass og uteplass med parkmøbler uten å skade takets vanntette lag var en utfordring. Ved valg av lekeapparater var størrelse og høyde minst like viktig som design og farger. Valget falt på Discovery Fort og Trixie Lekemiljø fra Discovery-serien, som begge er produsert i vedlikeholdsfritt lerketre. Les mer om lekeapparatene her!

Matchende parkmøbler og lekeapparat
For å matche lekeapparatene begynte man å lete etter parkmøbler i samme stil og som kunne passe til uteplassen. Her trengtes det noe annet enn helt standard benkbord. Entreprenøren John var allerede kjent med Mobilis Designs møbler, og valgte uten å nøle møblene i TAURUS-serien til dette prosjektet. Taurus-møblene er robuste og holdbare, og gir et røft uttrykk samtidig som de er svært komfortable og stilfulle. Eiendomseieren var meget fornøyd med forslaget og Calle hos Tress tok seg av bestillingen.

Parkmøbler ton-i-ton med husfasadene
Ved å pulverlakkere understellet på parkmøblene i RAL 9006 (White aluminium) kunne man plukke opp den grå fargen fra deler av husfasaden. En fin detalj som gjør det lille ekstra på en spesiell plass som dette. I tillegg ble både runde og rektangulære blomsterkasser av lerk bestilt for å ytterligere forsterke følelsen av harmoni på uteplassen. Det grønne kunstgresset ble prikken over i’en som knyttet de forskjellige delene av takterrassen sammen.

Ett løft så var parkmøblene på plass
Når prosjektet er plassert tre etasjer opp, er det en stor fordel at møblene leveres ferdigmontert. Med ett eneste løft fra kranbilen til taket var møblene på plass! Takket være sin robuste konstruksjon var det ikke nødvendig å bolte møblene fast i underlaget, noe som igjen sparte monteringstid og tetningslaget.


«Jeg falt umiddelbart for TAURUS-møblene og tipset kunden. Vi kjøpte faktisk lignende utemøbler til PEABs kontor 😊»
John Fredriksson, PEAB

Møbelserien TAURUS