Søk
NO SE DK

Skövde, Sverige

Et nytt torg tar form

Møbelserien PICTOR

Hertig Johans torg ligger midt i Skövde kommunes bysentrum. Utviklingen av Skövde sentrum har pågått mellom 2017 og 2019, og pågår fortsatt med ulike prosjekter blant annet sentralstasjonen.

 

Skövdes nye storstue
Torget, som stammer fra middelalderen, måtte planeres og knyttes sammen til en helhet med kirken og reisesenteret, via Hertig Johans gata til sentralstasjonen. De ønsket å bevare den originale karakteren av ulike rom og samtidig åpne for flere møteplasser, økt fleksibilitet ved større arrangement og aktiviteter, og bedre tilgjengelighet for alle på torget.


Lokal møbelprodusent

En lokal møbelprodusent ble valgt for å lage unike sittegrupper hvor man kan ligge og sitte på alle mulige måter. Materialet er laget av lokalt trevirke med ståldetaljer, og møblene er de eneste i sitt slag. 


PICTOR i sentrum

I løpet av sommeren 2020 valgte Skövde kommun å kjøpe flere møbelgrupper slik at flere kunne benytte seg av torget, uten at det ble trangt om plassen. I passende avstand fra hverandre kan man nå slå seg ned og spise lunch, kjøle seg ned med en is eller bare slappe av på benker og bord fra møbelserien PICTOR. Tre sittegrupper er plassert på torget, hvorav to er fir mindre grupper på 4-6 personer og en større gruppe med plass til 6-8.


Med sitt flatere underlag med en scene og kanskje fremtidige torghandlere, nye planter og bedre belysning, pryder møbelgruppen PICTOR nå Hertig Johans torg. Til glede for alle som besøker sentrum av byen; enten for å møtes eller for å kunne holde avstand. Vi håper tiden vi lever i nå ikke hindrer besøkende i å kunne nyte av byens flotte storstue.


Stålet er lakkert i fargen RAL 7016 Anthracite Grey.


Les mer om vårt frie fargevalg og få inspirasjon til ditt prosjekt her > 

Møbelserien PICTOR