Søk
NO SE DK

Skara, Sverige

TAURUS-møblene matcher storslagent rådhus

Møbelserien TAURUS

Stilige og robuste parkmøbler fra TAURUS-serien matcher det tradisjonelle Djäknehuset, Skaras første rådhus. Her blandes gammel og nytt på en fantastisk møteplass i et historisk miljø!


«Jeg har kjøpt en hel del møbler fra Mobilis Design nå og syns det er flotte møbler. TAURUS-møblene passer godt inn i stilen til Djäknehuset, og er dessuten robuste og vanskelige å forflytte. RAL-fargen valgte jeg med tanke på betongdetaljene på bygget.»
- Anders, Skara kommun


Antikk historie
Djäknehuset, som ble bygget i 1871, var den gang et topp moderne skolebygg som ble modell for mange andre skoler i hele Sverige. Stilmessig harmonerer bygget med domkirken som ligger rett overfor. Bygget virkelig oser historie, men har blitt ombygget og tilpasset mange ganger gjennom årene. En del av huset brant til og med ned på 40-tallet, men ble gjenoppbygd med stor forsiktighet.

Naturlig møteplass for beboere og ansatte
Da det fra 2016 ikke lenger var skoledrift i bygget, ble det besluttet at bygget skulle gjøres om til rådhus. Den innvendige renoveringen ble en balansegang mellom å bevare viktige historiske detaljer samtidig som bygget måtte moderniseres for å fungere byens innbyggere og for politikere og andre som ville ha sin arbeidsplass her. Høsten 2019 ble Skaras første rådhus innviet, og dette skulle bli en naturlig møteplass med et yrende liv midt i byen.


Gammelt møter nytt
På baksiden av den gamle bygningen ligger det en uteplass like ved en vakker park. Her var det behov for å skape en harmonisk atmosfære for både ansatte og besøkende som ønsket å sette seg ned og ta inn all historie bygningen kan fortelle. For å matche det storslagne Djäknehuset falt valget på de moderne parkmøblene i TAURUS-serien, som med sin tyngde og pondus passer perfekt. Møbelgruppene ble er flott kontrast til den gamle fasaden og de vakre vinduene som nå er restaurert.


Matchende RAL-farge
Benkene og bordene er laget av FSC-sertifisert lerketre som tåler vårt skandinaviske klima, og som med årene vil få en vakker sølvgrå patina. Understellet består av vedlikeholdsfritt stål som er pulverlakkert i RAL 9006 White aluminium. Denne fargen matcher både murflisene og betongdetaljene på huset, som var en real modernitet da huset ble bygget i 1871.

Møbelserien TAURUS