Søk
NO SE DK

Bergen, Norge

Borettslag bryter grått med utemiljø i friske farger

Møbelserien CENTAURUS

Etter en omfattende renovering av fasaden og innglassing av balkonger, satser Langerinden Borettslag nå på utemiljøet. For å skape en brytning mot den moderne fasaden og glassbalkongene, valgte borettslaget fargesterke møbler som skiller seg ut og som inviterer til sosialt samvær for både store og små.


Langerinden Borettslag ligger i Åsane i Bergen, og ble bygd i 1982. Borettslaget består av 186 leiligheter fordelt over 9 terrasseblokker. Blokkene ligger flott til med høy og fri beliggenhet, med flott utsikt hvor solen kan nytes på de nye balkongene.


Området er et barnevennlig og veletablert boligområde med egne lekeplasser og bilfritt gatetun. Her er det godt å bo både for barn og voksne.


Omfattende renovering
I 2018 og 2019 ble det utført omfattende renovering der fasaden ble skiftet og balkongene ble innglasset. Resultatet ble er renere og mer moderne utseende, og beboerne fikk et ekstra rom som kan brukes året rundt, takket være glasspartiene.


Fargsterke utemiljø
Etter renovering av fasade og balkonger stod utemiljøet for tur. Her ble det satset på nye sittegrupper og en helt ny lekeplass for barna. Det ble skapt flere ulike fellesarealer der parkmøbler i flotte og klare farger blir et blikkfang og bryter fint mot den grå fasaden. CENTAURUS Sofaer, Bord og Benker med sine kraftige helsveisede sider sammen med TAURUS avfallsbeholder danner en trivelig og praktisk møteplass for beboerne. Farger brukt i prosjektet er RAL 5017 (Blå) og RAL 3018 (Rød).


Populære møteplasser
Å kunne møtes og omgås spontant øker trivselen blant beboerne, og lar en kjenne på fellesskap. Her kan beboerne møtes for en kopp kaffe, grillfester og andre sosiale sammenkomster. Det nye robuste bålhuset gir ly for vind og vær dersom det skulle komme en regnskur.


En ny lekeplass med klatreapparat, bordtennisbord og basketballstativ holder barna i aktivitet og foreldrene kan holde øye med dem fra de nye balkongene eller ta en pause i en av sittegruppene i nærheten. Her finnes noe for alle og borettslaget er svært fornøyd med fellesarealene som har blitt populære og mye brukte møteplasser for både barn og voksne.

Møbelserien CENTAURUS