Søk
NO SE DK

Materialer og montering

 

ANSVARLIG SKOGBRUK

Vi benytter for det meste med europeisk lerk når vi produserer våre Mobilis Design-møbler. Trevirket kommer fra Nord-Europa og er selvsagt FSC-sertifisert. Forest Stewardship Council er en internasjonal, ideell organisasjon som jobber for en miljøvennlig, samfunnsansvarlig og økonomisk levedyktig bruk av hele verdens skoger. Sertifiseringen er kontrollert av uavhengige sertifiseringsselskaper, i henhold til FSCs skog- og skogbruksstandarder og sporbarhet følges.


LERK I STEDET FOR TRYKKIMPREGNERT TRE

Lerk har blitt populært som et giftfritt alternativ til trykkimpregnert trevirke i produkter som er utsatt for vær og vind. Lerketre har en veldig stor andel kjerneved- noe som betyr at du sage og trekke ut treprodukter fra rent lerkekjerneved med god motstand mot råte. Treverket er vakkert, vedlikeholdsfritt og holdbart over tid. For å bevare den opprinnelige fargetonen på treverket bør man olje eller beise det en gang i året. Ellers får treverket en fin sølvgrå patina etter hvert.


EIKETRE MED VAKKER PATINA

I enkelte produktserier har vi valgt eik for den eksklusive følelsen. Eik er en tung og hard type tre som er meget motstandsdyktig mot råte, noe som gjør det ekstra godt egnet for bruk utendørs. Trevirket er vedlikeholdsfritt, men ønsker du å bevare treets naturlige nye farge bør du olje eller beise utemøblene en gang i året. Variasjonene i vårt nordiske klima kan forårsake sprekker i treverket. Dette påvirker ikke holdbarheten, men gir tvert imot en patina som gjør parkmøblene dine penere for hvert år som går. Eik eldes med stil!


BLANDEDE MATERIALER

I kombinasjon med tre jobber vi også med stål og betong som passer veldig godt inn i alle typer utemiljø. Våre rammer i pulverlakkert stål er helt vedlikeholdsfrie, men skulle det oppstå riper i lakken bør man legge på rustbeskyttelse slik at ikke rusten sprer seg. Det er mange fordeler med pulverlakkering, blant annet lang levetid og jevn, fin påføring som gir høy kvalitet på det endelige resultatet. Sammenlignet med våt maling er metoden økonomisk, fri for løsemidler og gir søl som skåner miljøet.

Vi tilbyr også varmforsinket stål som overflatebehandling. Galvanisert stål motstår rust veldig bra og er også veldig motstandsdyktig mot slitasje. Metoden er også kostnadseffektiv og gir en vakker finish.

Med vårt brede utvalg av RAL-farger på stålrammer, kombinert med tre og betong, vil du alltid finne et design som passer deg.


BOLTES FAST ELLER NEDSTØPING?

Vi har valgt å vise det monteringsalternativet vi synes passer best for hver produktserie, men du kan selvsagt den monteringsmetoden som er best for ditt prosjekt. Vi klargjør produktene produktene enten for overflatemontering eller nedstøping- helt etter dine ønsker. Fordelen med overflatemonteringer at du ikke trenger å grave. Overflatemontering er et økonomisk og godt alternativ der du ikke trenger å ta hensyn til kabler og rør under bakken.


Montering ved nedstøping er en fordel når underlaget er ujevnt. Nedstøping stiller ikke like høye krav til at bakken trenger å være plan. Du trenger ikke å ta hensyn til underlaget, og kan plassere de nye møblene dine i en skråning eller på stranden.

Kontakt oss dersom du trenger hjelp til planlegging av ditt prosjekt >